Gemeente Gemeente Grobbendonk

Werken Stationlei - start fase 4

Deze woensdag start fase 4 van de werken. De werfzone breidt dan uit naar het gedeelte tussen De Wip en het kruispunt Lindekens.

Ook hier komt een gescheiden riolering en vervangen we de verouderde fietspaden door nieuwe, brede en comfortabele fietspaden in asfalt. Net zoals bij de andere gedeelten zal de belijning, de definitieve signalisatie en de schuilhuisjes voor busreizigers op het einde van de werken worden uitgevoerd.

Plaatselijk verkeer rijdt nog steeds via Kasteeldreef en Dorp. 

De omleiding voor fietsers wordt aangepast omdat nu ook het gedeelte tussen het kruispunt en De Wip wordt aangepakt en een werfzone is. Fietsers rijden in beide richtingen via Lierse steenweg (N13), Dorp en Kasteeldreef. Hiervoor zal het fietspad aan de oneven zijde van de N13 tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad zijn. Zo kunnen fietsers veilig en conflictvrij de gewestweg oversteken via de verkeerslichten aan het kruispunt Lindekens.

Buslijn 849 volgt dezelfde aangepaste route als tijdens de vorige fase:

  • Richting Vorselaar rijdt deze bus via Kasteeldreef en Dorp. De halte Rode Haagjes wordt niet bediend. Reizigers worden doorverwezen naar de haltes Bouwel Station of Bouwel Lindekens.
  • Richting Heist-op-den-Berg rijdt de bus via Nieuwendijk. De haltes Rode Haagjes en station worden niet bediend. Reizigers worden doorverwezen naar de halte Hanegoor, Lindekens of Nieuwendijk.

Doorgaand verkeer blijft nog steeds de huidige omleidingen volgen via de E313 of Nijlen.

Gepubliceerd op  di 05 mrt 2024