Gemeente Gemeente Grobbendonk

Kempens Woonplatform: Alles over wonen

Ga je bouwen of verbouwen, een woning kopen, verkopen, huren of verhuren? Ben je op zoek naar informatie over sociale huisvestingsmaatschappijen, betaalbare kavels of sociale leningen? Wil je meer informatie over de premies en tegemoetkomingen waarop je aanspraak kan maken of wil je gewoon wat meer informatie over de dienst ruimtelijk ordening in je gemeente? Je vindt al deze informatie op www.kempenswoonplatform.be

De aangeboden informatie is toegespitst op de Kempen. De website brengt actueel woonnieuws en bevat veel informatie over duurzaam wonen, meegroeiwonen, premies en tegemoetkomingen, sociale en betaalbare huisvesting en woongerelateerde regelgeving.

Naast deze algemene wooninformatie is er ook een gemeentespecifiek gedeelte. Hier vind je per gemeente een overzicht van alle actoren die er actief zijn op het vlak van wonen. Zo kan je nagaan waar je terecht kan met welke woonvraag. Dit gemeentespecifiek deel kan ook voor ambtenaren een heel bruikbaar instrument zijn met het oog op een gerichte doorverwijzing van burgers naar de juiste instelling. De woonmarkt is vrij complex en met deze site tracht het Kempens Woonplatform te voorkomen dat burgers door het woonbos de bomen niet meer zien.

Goedkope energielening Kempen

Wie zijn dak isoleert, een nieuwe verwarmingsinstallatie of hoogrendementsbeglazing plaatst, kan veel geld besparen en ook het milieu een plezier doen. Ook al bestaan voor deze werken heel wat interessante premies, toch moet je eerst de factuur kunnen betalen.

Dankzij de goedkope energielening van IOK in samenwerking met de gemeente Grobbendonk, kan je lenen tegen 2 % om energiebesparende maatregelen uit te voeren in je woning.

Indien je het financieel moeilijk hebt, zal er onder bepaalde voorwaarden een volledige trajectbegeleiding plaatsvinden vóór, tijdens en na de uit te voeren werken. Dit gebeurt tevens in samenwerking met het lokaal Energiesnoeiersbedrijf.

Isolatiewerken, plaatsen van hoogrendementsbeglazing, vervangen van een oude stookketel door een condensatieketel, plaatsen van een zonneboiler en nog andere energiebesparende investeringen komen in aanmerking voor de lening.

Meer info

Alles over wonen:

Kempens woonplatformwww.kempenswoonplatform.be

Goedkope energielening Kempen:

IOK:

Ellen Vanhoudt,  tel. 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be

Antwerpseweg 1, 2440 Geel

www.iok.be