Gemeente Gemeente Grobbendonk

Ziekenhuizen en artsen

Stel je medische consultatie niet uit!
Uit vrees voor het coronavirus stellen veel mensen een afspraak bij de huisarts of een bezoek aan het ziekenhuis uit. Een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis is absoluut veilig. Zij nemen alle mogelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het is belangrijk dat we ook in deze tijd met onze medische klachten langsgaan bij de huisarts. Wanneer je te lang met je klachten blijft rondlopen, loop je het risico dat de klachten verergeren. Wat op dit moment aanvoelt als een beperkte kwaal, leidt zonder correcte en snelle opvolging mogelijk tot veel erger. Stel je bezoek dus niet uit, maar boek een afspraak.

Voor dringende gevallen kan je nog steeds bellen naar de dienst 112 of kan je terecht bij de dienst spoedgevallen. De dienstverlening blijft gegarandeerd. Mogelijke coronapatiënten worden in het ziekenhuis in strikte afscheiding behandeld.

Is je huisarts niet bereikbaar ’s avonds of in het weekend? Bel dan naar het nummer 014 22 22 00. Op weekdagen word je, na het ingeven van je postcode, automatisch doorverbonden met de dokter van wacht in Grobbendonk. In het weekend kom je terecht bij de huisartsenwachtpost in Herentals.

Heb je twijfels? Neem dan contact op met je huisarts.