Gemeente Gemeente Grobbendonk

Zitdag belastingen: enkel nog op afspraak op 3/06

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Op 3 juni 2019 kan je hiervoor terecht op de zitdag van de belastingdienst in het gemeentehuis. Om lange wachttijden te vermijden kan je voortaan enkel nog op afspraak terecht. Tot en met 24 mei 2019 kan je daarvoor een afspraak maken.

Hoe maak ik een afspraak?

Via het onthaal van het gemeentehuis, Boudewijnstraat 4:

  • aan het loket
  • telefonisch via 014 51 10 20

Via het onthaal van het Sociaal Huis, Schransstraat 51:

  • aan het loket
  • telefonisch via 014 50 81 10

Je krijgt een datum en uur toegewezen van de onthaalmedewerkster, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst. Op 3 juni 2019 kom je op het afgesproken uur naar de raadzaal van het gemeentehuis (Boudewijnstraat 4).

Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de belastingdienst tien minuten in. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je een afspraak maakt! Breng op de dag zelf ook een volmachtformulier en een kopie van hun eID mee! Dit formulier kan je onderaan downloaden of opvragen bij het onthaal.

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdagen. Wat nu?

Kan je je niet vrijmaken voor de zitdagen in onze gemeente, maar heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Geen nood, je kan ook zonder afspraak terecht bij de diensten van de FOD Financiën. In mei kan dit elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, in juni van 09.00 tot 15.00 uur:

  • Herentals: Belgiëlaan 31
  • Lier: Kruisbogenhofstraat 24

Wacht niet op je enveloppe

Je hoeft de papieren aangifte niet af te wachten, je kan nu al een afspraak maken!

Doe je aangifte online via MyMinfin.be (Tax-on-web)

Weet dat je je aangifte ook altijd zelf kan doen via MyMinfin.be (Tax-on-web).

Belangrijk: om je aangifte via MyMinfin.be te kunnen invullen, heb je de pincode van je elektronische identiteitskaart nodig. Ben je je pincode vergeten? Dan kan je een nieuwe aanvragen bij de dienst burgerzaken (Boudewijnstraat 4). Hou er wel rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt vooraleer je nieuwe pincode actief is.

Gratis infosessie Tax-on-web
Op 23 mei 2019 om 19.30 uur organiseert Het Computerke in samenwerking met VormingPlus Kempen een vorming Tax-on-web in de bibliotheek (Astridplein 3). Je leert hoe je moet inloggen, wat je allemaal nodig hebt en hoe je de belastingaangifte moet verzenden. Het is niet de bedoeling om tijdens de lezing jouw belastingaangifte in te vullen. Wel krijg je handvaten aangereikt om thuis zelf aan de slag te gaan. Er wordt ook voldoende tijd voorzien voor vragen. Meer info via het Sociaal Huis (Schransstraat 51), tel. 014 50 81 10, sociaalhuis@grobbendonk.be

Gepubliceerd op  ma 15 apr 2019