Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vrijwilliger op de zomerschool, iets voor jou?

Deze zomer is er in Grobbendonk voor de derde keer een zomerschool. Ben jij gepassioneerd door leren, spelen en kinderen? Dan zijn we op zoek naar jou. Als vrijwilliger op de zomerschool kan je echt een verschil maken voor kinderen met leerproblemen.

Sommige kinderen beginnen aan het nieuwe schooljaar met een leerachterstand. De zomerschool wil hieraan tegemoet komen. Tijdens de grote vakantie, die voor kinderen vaak toch te lang is, stimuleren we de leerlingen gedurende 10 dagen met een aanbod waarbij spelend leren centraal staat. Zo zijn ze helemaal klaar om in september aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Jouw taak?

Je begeleidt samen met andere vrijwilligers een klasgroepje en biedt ondersteuning op maat. Vooraf werken jullie samen de activiteiten zelf uit.

Je werkt in kleine groepjes zodat de kinderen extra ondersteuning en individuele aandacht krijgen. Het programma wordt afgestemd op de behoeften van de leerlingen. De lessen worden afgewisseld met workshops en spelletjes.

Praktisch

  • De zomerschool is van 25 juli tot en met 5 augustus.
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met greet.bloemen@grobbendonk.be of bekijk de vacature op ons vrijwilligersplatform.

Bekijk de vacature

Gepubliceerd op  ma 16 mei 2022